Ράφτινγκ και Καγιάκ στο Νεπάλ

Ράφτινγκ και Καγιάκ στο Νεπάλ

Share

Το Νεπάλ μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πιο γραφικές και ποικίλες εμπειρίες λευκόυ νερού (white-water) στον πλανήτη. Υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα ποτάμια για ράφτινγκ.

Από σύντομα ταξίδια για αρχάριους σε μακρινά ταξίδια διαρκείας ημερών, το ταξίδι παίρνει τους αναβάτες από την περιοχή των Ιμαλαΐων στις πεδιάδες (tarai) ή Τσιτουάν. 

Τα ποτάμια του Νεπάλ κατεβαίνουν από τα υψηλότερα βουνά του κόσμου, μεγαλώνοντας κατά μήκος της διαδρομής. 

Οι Rafters απολαμβάνουν διαλείμματα και γεύματα κατά μήκος σε αμμώδεις παραλίες.  Υπάρχουν επίσης στάσεις σε καταρράκτες όπου  κολυμπούν και κάνουν ντους στα φυσικά νερά που ρέουν προς τα κάτω. Τα θαλάσσια σπορ και οι πεζοπορίες είναι επίσης μέρος της περιπέτειας κατά μήκος του ποταμού.

Μερικά από τα δημοφιλή ποτάμια για ράφτινγκ είναι τα Trisuli, Marshyangdi, Karnali, Seti, Sunkoshi και πολλά άλλα.  Οι βαθμοί  δυσκολίας ποικίλλουν από ποτάμι σε ποταμό και βαθμολογούνται από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι και ενημερώνουν για το τι να περιμένει κανείς στο ταξίδι.  Έχουν δοθεί επίσης φανταστικά ονόματα όπως η «Έκπληξη», «Μεγάλη Άρκτος» κλπ. Είναι μια μέρα ή αρκετές μέρες διασκέδασης να κατεβαίνεις τον ποταμό, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο, μερικές φορές τις κορυφές των απομακρυσμένων βουνών και ξεκούραση στις αμμώδεις παραλίες. 

Το rafting χρησιμοποιείται ως μέσο για να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν φτάνοντας στο Narayan Ghat το σημείο εξόδου από το ποτάμι  και ξεκινά ένα οδικό ταξίδι.

Απολαύστε βαθιά φαράγγια ποταμών, σε μεγάλες κοιλάδες μέσω μερικών από τους παγκοσμίου φήμης ποταμούς όπως ο Sun Koshi, Bhote Koshi, Marshyangdi, Trishuli, Arun όπου οι βαθμοί δυσκολίας κυμαίνονται από 1 έως 6 και το διαφορετικό έδαφος συναντά εξωτική χλωρίδα και υδρόβια ζωή.  Ποτάμια όπως ο Marshyangdi και ο Arun, παρέχουν μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές.  Διάφορα άγρια ​​ζώα και χλωρίδα κατά μήκος των διαδρομών, αυξάνουν την ομορφιά αυτών των ταξιδιών.

Σχεδιάστε τα ταξίδια ράφτινγκ με τοπικούς πράκτορες που έχουν καλά εκπαιδευμένες ομάδες οδηγών ποταμών που μπορούν να χειριστούν τη σχεδία μέσω άγριων ποταμών και να βοηθήσουν τους αναζητητές περιπέτειας να βρουν μια δόση αδρεναλίνης κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής διαδρομής. 

 Σχεδιάστε ένα σύντομο ταξίδι rafting που διαρκεί από μια μέρα σε τρεις ημέρες, ή μακρύτερα ταξίδια που προσφέρουν χαλαρωτικές στάσεις κατασκήνωσης σε συνδυασμό με σύντομες διαδρομές κατά μήκος των ποτάμιων γραμμών σε πλούσια αειθαλή δάση και αφρώδεις καταρράκτες.

Οι ποταμοί ανοιχτοί για ράφτινγκ

 1. Ποταμός Άνω Σέτι – ταξίδι 1/2 ημερών

 2. Ποταμός Trisuli – 1 ημερήσια εκδρομή σε 2 ημέρες

 3. Ποταμός Marshyangdi – 2 ημέρες

 4. Ποταμός Kali Gandaki – 3 ημέρες

 5. Ποταμός Karnali – 8 έως 10 ημέρες

 6. Ποταμός Sunkoshi – 8 έως 10 ημέρες

 7. Ποταμός Tamur – 10 ημέρες

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας φέρουμε σε επαφή με τους καλύτερους του χώρου και να σας προτείνουμε την απόδραση που σας ταιριάζει.

Νερό απο την καρδιά των Ιμαλαΐων


Share

Αφήστε ένα σχόλιο