Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν

Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν

Share

Στα νότια του Νεπάλ, οι ζούγκλες του Εθνικού Πάρκου Τσίτουαν σας περιμένουν με εμπειρίες άγριας πανίδας όπως πουθενά αλλού. Παρακολουθήστε τις άγριες βασιλικές τίγρεις της Βεγγάλης και τους μονόκερους ρινόκερους να λούζοντε σε ποτάμια δίπλα στους μεγάλους ασιατικούς ελέφαντες.

Αν θέλετε να ικανοποιήσετε απόλυτα τη δίψα σας για τη φύση, τότε το Εθνικό Πάρκο Chitwan πρέπει να είναι μια από τις στάσεις σας στο Νεπαλ.

Ζήστε την άγρια φύσης στην αυθεντική της μορφή και κάντε το με στυλ όπως οι Μαχαράγες στη πλάτη του ελέφαντα για να εντοπίσετε ρινόκερους και ελάφια ή πηγαίνετε με ένα τζιπ για σαφάρι στα βάθη του δάσους ώστε να πάρετε μια γεύση από τη τίγρη της Βεγγάλης.

Μια άλλη, συναρπαστική περιπέτεια είναι το κανό στο βαλτώδη ποταμό Τεράι ανάμεσα σε δεκάδες κροκόδειλους που λιάζονται, περιμένοντας το θήραμά τους να πέσει στο στόμα τους.

Μπορείτε επίσης να περάσετε κάποιες ώρες στο κέντρο αναπαραγωγής ελεφάντων, ένας τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε θαυμάζοντας τους γίγαντες με τα μωράκια τους.

Μπορείτε να παρατηρήσετε και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της τοπικής φυλής Ταρού καθώς και να επισκεφθείτε ένα χωριό των Ταρού, όπου θα σας καλωσορίσουμε μέσα στα παραδοσιακά σπίτια απο λάσπη με απόλυτο σεβασμό.

Στο τέλος της ημέρας προσθέστε την απόλυτη εμπειρία της ζούγκλας και χαλαρώστε δίπλα σε μια φωτιά, στους ήχους του περίπλοκου χορού των Ταρού και των τοπικών λαϊκών τραγουδιών.

Το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν,

το πρώτο εθνικό πάρκο του Νεπάλ βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Μαζαμπαράτ στα πεδινά Τεράι. Καλύπτοντας μια έκταση 932 τ.χλμ., Αυτή είναι η πιο καλά διατηρημένη προστατευόμενη περιοχή σε όλη την Ασία.

Το πάρκο είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και έχει μια συναρπαστική ποικιλία θηλαστικών και πτηνών. Το πάρκο διατηρεί μερικούς από τους τελευταίους βιότοπους για απειλούμενα με εξαφάνιση είδη, όπως ο μεγαλύτερος ρινόκερος και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης.

Το πάρκο χαρακτηρίστηκε εθνικό πάρκο το 1973 και καταχωρήθηκε ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Γαλήνη… ηρεμία… απόλαυση ψυχής και πνεύματος!


Share

Αφήστε ένα σχόλιο