Κατμαντού, η πρωτεύουσα του Νεπάλ

Κατμαντού, η πρωτεύουσα του Νεπάλ

Share

Η Κατμαντού είναι μια απίστευτα διαφορετική ιστορική πόλη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική Newari, αιωνόβια ινδουιστικά και βουδιστικά θρησκευτικά αξιοθέατα μαζί σε συνδυασμό με φιλικά καταλύματα και εστιατόρια.

Η Κατμαντού είναι σαν να μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο που όλοι θα πρέπει να βιώσουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Η Κατμαντού

είναι μια πόλη όπου οι αρχαίες παραδόσεις συμβιώνουν με τη τεχνολογία. Το μεγαλείο του παρελθόντος μαγεύει τον επισκέπτη του οποίου το βλέμμα μπορεί να κεντριστεί από ένα εξαιρετικά σκαλισμένο πλαίσιο ξύλινου παραθύρου, ένα χάλκινο γλυπτό του 18ου αιώνα ή τη πνευματικότητα των ναών. Η Κατμαντού, η μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, είναι η πολιτική και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως και κάθε μεγάλη πόλη, το Κατμαντού έχει υποστεί ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, αλλά παρά τη φασαρία τόσο χαρακτηριστική των μητροπολιτικών πόλεων, οι κάτοικοί της παραμένουν αναζωογονητικά φιλικοί. Η πόλη είναι ένας φύλακας της προγονικής αξίας του «Atithi Devo Bhava» που σημαίνει “Ο επισκέπτης είναι ισοδύναμος με τον Θεό».

Διατηρώντας τις αρχαίες παραδόσεις, η Κατμαντού ευλογείται από τη ζωντανή θεά Kumari και εμπλουτίζεται από ατελείωτες τελετουργικές πομπές και γεγονότα που συχνά γεμίζουν τους δρόμους με πλήθος πιστών που αναζητούν χαρά στους πνευματικούς εορτασμούς. Τα θρησκευτικά φεστιβάλ είναι γεμάτα θρύλους και είναι ένα θέαμα με πομπές αρμάτων και μασκοφόρους χορευτές μαγεμένους απο τα πνεύματα των θεοτήτων.

Η Κατμαντού είναι αποτέλεσμα ποικίλης κουλτούρας και τρόπου ζωής, μακράς ιστορίας πίστης και πεποιθήσεων, καθώς και τέχνης και αρχιτεκτονικής. Ως εκ τούτου, περισσότερο από μια πόλη, η Κατμαντού είναι ένα ζωντανό μουσείο, είναι μια ευκαιρία για τον επισκέπτη να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να ξαναζήσει στην ιστορία.

Stepping into Kathmandu is stepping into another world that everybody should experience in a lifetime.


Share

Αφήστε ένα σχόλιο