Η καλύτερη εποχή για ταξίδι στο Νεπάλ

Η καλύτερη εποχή για ταξίδι στο Νεπάλ

Share

Οι καλύτεροι μήνες για πεζοπορία στο Νεπάλ είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου και από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Χάρη στις τεράστιες διαφορές του υψομέτρου, το Νεπάλ έχει ένα από τα πιο ποικιλόμορφα κλίματα. Στον υποτροπικό νότο του Νεπάλ επικρατούν θερμές θερμοκρασίες έως και 35 ° C. Στην περιοχή των προ-Ιμαλαΐων και σε υψόμετρο έως 2.400 μ., το εύκρατο κλίμα εξασφαλίζει ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες. Στα αλπικά ψηλά βουνά από υψόμετρο 4.000 μ. και άνω, οι παγετώδεις θερμοκρασίες προσφέρουν χιονισμένες βουνοκορφές.

  • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στο Νεπάλ;
  • Ποιο είναι το κλίμα στο Νεπάλ και πώς αλλάζει ανάλογα με την εποχή;
  • Τι επιπτώσεις έχει το κλίμα στην εναέρια κυκλοφορία στο Νεπάλ;

Καλύτερη εποχή για εκδρομές πολιτισμού, πεζοπορίας και σαφάρι.

Η ιδανική εποχή για ένα ταξίδι που περιλαμβάνει πεζοπορία, πολιτισμό και σαφάρι στο εσωτερικό του Νεπάλ είναι οι μήνες Δεκέμβριος – Φεβρουάριος. 

Στα βουνά επικρατεί παγετώς ενώ στα χερσαία έως μέτρια υψόμετρα και στο τροπικό νότιο Νεπάλ, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τις ηλιόλουστες μέρες και τις ήπιες θερμοκρασίες έως και 20 ° C. Τις νύχτες, ωστόσο, οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν στους 0 ° C οπότε και ο ζεστός ρουχισμός είναι απαραίτητος.

Καλύτερη εποχή ταξιδιού για ταξίδι πεζοπορίας.

Για πεζοπορία στο Νεπάλ, ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο, συνιστώνται οι μήνες από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαΐου και οι μήνες μεταξύ τέλους Σεπτεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου. Σε αυτές τις περιόδους, η βροχή και το χιόνι είναι λιγότερο πιθανό και οι πιο ευχάριστες θερμοκρασίες παρέχουν ιδανικές συνθήκες για μακρινούς περιπάτους.

Πάνω απ ‘όλα, το φθινόπωρο (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο) συνήθως επικρατεί καθαρή ατμόσφαιρα με καλη θέα στις γύρω κορυφές των βουνών  και καταγάλανους ουρανούς.

Οι διαφορές θερμοκρασίας δεν πρέπει να αγνοούνται κατά την πεζοπορία. Αν και επικρατεί ζέστη στις κοιλάδες περίπου 25 ° C κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ταξιδιώτες σε υψόμετρο πρέπει να αναμένουν, ειδικά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες μείον βαθμούς (έως -22 ° C σε υψόμετρα άνω των 5.000 μ.). Έτσι λοιπόν ο σωστός εξοπλισμός είναι απαραίτητος!

Για τα βουνά των Ιμαλαΐων δεν είναι εύκολη η ακριβής πρόγνωση του καιρού.

Κυνηγας αγγέλους ή αποφεύγεις δαίμονες; Πηγαίνε στα βουνά.

Jeffrey Rasley


Share

Αφήστε ένα σχόλιο